Din punct de vedere arhitectural, complexul propune o arhitectura cu tendinte moderne, accentuata de finisaje premium cum ar fi tamplaria PVC cu sticla tripan, suprafete vitrate generoase in vederea iluminarii naturale a apartamentelor, majoritatea avand ferestre din pardoseala pana sub grinda tavanului si balustrade din sticla portanta executata conform standardelor de siguranta in vigoare.

Clădirile proiectate se încadrează la categoria de importanță C, în conformitate cu reglementările privind calitatea în constructii H.G. 766/21 /1997 și clasa de importanță II, în conformitate cu reglementările codului de proiectare seismică P100/1-2013.

Dezvoltator

SC Profilux SA
Str. Ion Roata nr. 10,
Sector 4, Bucuresti
CUI: RO13699580
J40/1468/2001
www.profilux.ro

Constructor

SC Visio Construct SRL
Str. Pechea 32-36 E,
Sector 1, Bucuresti
CUI: RO32408734
J40/13327/2013
www.visioconstruction.com

Proiectant General

SC Lora Construct S.R.L.
Str. Barbu Vacarescu nr. 139, bl. 87, ap. 87
Bucuresti
CUI: RO4286836
J52/432/1993
www.lora.ro

Fundatia si Structura de Rezistenta

Fundațiile sunt de tip radier general din beton armat clasa C 30/37 cu grosimea de 70 cm pe tot conturul clădirii..

Structura de rezistență este proiectată cu pereții exteriori și interiori din beton armat cu grosimea de 30 cm si 35 cm.

Planșeele din beton armat au grosimea de intre 13-15 cm. Clasa de beton utilizată pentru elementele suprastructurii este C30/37. Grinzile au fost proiectate din beton armat cu secțiuni cuprinse între 20 x 37 cm si 30 x 45 cm (demisol). Armarea tuturor elementelor a fost proiectată cu armatură profilată calitatea BST500, clasa C de ductilitate. Structura este calculată astfel încât să fie rezistentă la seism conform normativelor în vigoare - P100/2013.

Nucleul central al fiecărei clădiri cuprinde puțurile de lift și casa scării și a fost executat în același timp cu pereții exteriori și interiori structurali, adică din beton armat monolit continuu. Pereții exteriori au fost turnați în sistem continuu monolit din beton armat tip diafragmă, iar acolo unde au rezultat goluri tehnologice – parapeți, subgrinzi etc., umplutura s-a realizat cu zidărie de cărămidă de 25 cm termoizolată. Termosistemul exterior cuprinde - sistem complet marca Caparol cu Agrement Tehnic European - format din polistiren EPS80 10 cm și bandou de vata bazaltică 10 cm peste care se aplica fibra de sticlă, profil uși - ferestre, 2 mase de șpaclu, amorsă  și tencuială decorativă.

Pereti / Compartimentari

Pereții despărțitori dintre apartamente au fost executați din zidărie de cărămidă cu grosimea minimă de 30 cm, din cărămidă cu goluri Siceram - LEIER .

Peste planșeul ultimului etaj, pentru a fi cât mai bine termo si hidroizolat vor fi montate toate straturile corespunzătoare: bariere vapori, hidroizolații, termoizolații, protecții ale acestora, rezistente și garantate la intemperii si se vor executa din șape pante speciale de preluare ape către sifoane dedicate.

Pereții de compartimentare nestructurali sunt executați pe structură interioară cu profile metalice cu lațimea de 10 cm și dublu placați pe ambele fețe cu plăci de gipscarton cu grosimea fiecărei plăci de 12,5 mm. Plăcile de gipscarton folosite împreună cu sistemul interior al pereților de compartimentare constituie un pachet solid, rezistent și izolant fonoacustic calculat, proiectat și omologat de către producator Knauf.

De asemenea, în zona încăperilor umede – bucătării, băi, grupuri sanitare, ghene, instalații pluviale, canalizare, laterale ferestre etc., plăcile folosite au fost de tip hidroizolatoare, iar în zonele cu risc de incendiu au fost folosite plăci rezistente la foc ( durata minimă de 60 minute), aspecte menționate în proiectul avizat de către ISU. În mod cu totul special, acolo unde sunt prevăzute compartimentări rigide au fost executați pereți din cărămidă cu grosime de 11,5 cm din caramidă Siceram - LEIER.

Finisaje Apartamente

Toate încăperile sunt tencuite și gletuite la finit. Zugrăvelile sunt în culoare albă, cu vopsele lavabile de interior la pereți și tavane în camera de zi, dormitor / dormitoare, baie, bucătărie, vestibul și grup sanitar.

 • Paviment parchet laminat Egger - clasa 32 / 33, montat pe folie fonoizolantă
 • Pe conturul camerelor va fi montată plinta MDF 10 cm.
 • Paviment placi ceramice / gresie porțelanată, lipită cu adeziv pe șapă
 • Racordarea pardoselilor se face la pragurile ușilor sau în zona de demarcație cu profile de trecere și de mascare Elox-Alum Prolux.
 • Paviment gresie portelanata, de exterior, anti-alunecare în balcoane, plintă de contur din același material
 • Ferestre și usi PVC Gealan S9000 cu 7 camere, cu geam tripan Saint-Gobain, oferind o combinație potrivită de izolare termică și tehnologie de vârf. În toate apartamentele tâmplăria exterioară are o înălțime și o deschidere generoasă, pentru a putea asigura pătrunderea luminii naturale.

Dotari Apartamente

Dotări Băi

 • Vas de toaletă montat pe perete suspendat și lavoar, material ceramic porțelanat culoare alb
 • Rezervor de apă toaletă de tip îngropat, livrat cu structură și echiparea completă
 • Cadă de baie acril culoare albă, walking shower si paravan
 • Bateriile pentru lavoar și cada de baie sunt tip monocomandă, cromate, cu nivel de zgomot redus și sistem de consum redus de apă, furnizate pentru toate tipurile de camere de baie și grupuri sanitare
 • Toate obiectele sanitare sunt marca VITRA

Ventilații:

 • Toate încăperile de baie au prevăzute aerisire exterioara si/sau ghene de ventilație pt. absorbție aer viciat, ghenele sunt construite din structură de profile oțel și placate cu plăci de gipscarton, tubulaturile interioare sunt confecționate din tablă, inclusiv racordurile între canale și la grilele de ventilație Spiro.

 Interfon:

 • Apartamentele sunt dotate cu interfon

Balcoane

Balcoanele

Balcoanele   apartamentelor au fost executate din placă planșeu beton armat în consolă, sunt hidroizolat , placate cu plăci ceramice speciale antiderapante pentru exterior. Există sistem individual / balcon de preluare ape pluviale, prin burlane pozate pe exteriorul clădirii prin termosistem.

Parapeții laterali ai balcoanelor pot fi din beton armat cu grosimi de 10 cm și / sau având frontonul parapet al balcoanelor executat din sticlă securizată alcatuita din două foi laminate lipite între ele, încastrate la partea inferioară și prevăzute cu profil de rigidizare.

Clădirile proiectate au forma în plan astfel încât apartamentele să fie dispuse în jurul nucleului vertical al clădirii cu lifturile și casa scării, acest nucleu asigurând accesul din parter până la ultimul nivel locuibil . Clădirile sunt dimensionate astfel încât distanțele de la apartamente la căile centrale de acces (lifturi și scări) să fie cât mai scurte, în linie dreapta, fără obstacole.

Nu se prevad pe nivelul fiecarui etaj alte spații, funcțiuni sau încăperi în afara celor de locuit.

Ușa de acces și Ușile interioare

Ușa de acces este securizată, cu toc din profile masive de oțel, minim clasa 2 de siguranță, antifonata cu vata minerala. Foaia de ușă este confecționată din rampă de profil oțel cu bare și rigidizări interioare din profile de oțel nedeformabil, sisteme de siguranță și închidere multipunct

Ușile interioare sunt uși pe structură plină cu finisaj MDF alb, cu tocurile și pervazurile confecționate din MDF, același ton cu foaia de ușă, material ultrarezistent la spălare și socuri, accesorii și închideri de mare rezistență. Ușile de interior masive de culoare deschisă realizate din MDF CPL model VarioDoor, sunt foarte elegante și rezistente:

 • Insonorizate
 • Rezistență crescută la umezeală, abur, condens 
 • Anti-incendiu
 • Rezistență la zgârieturi (recomandată celor cu animale de casa)și la produse abrazive 
 • Pot fi instalate în apropierea surselor de căldură ( radiatoare, ventilatoare, becuri incandescente) 
 • Pot fi curațate cu orice soluție chimică casnică 
 • Sunt prevăzute cu cheder , toc reglabil 10 - 13 cm, broască, balamale reglabile 
 • Culoare ușa deschisă cu toc și pervaze culoare deschisă 
 • Înalțime ușă 200 cm
 • Greutate aproximativă 60 kg 

Instalatii Termice

Instalația termică:

 • Instalațiile termice sunt din țeavă PE-Xa, cu sistem de distribuție cu distribuitoare – colectoare.
 • Fiecare apartament este dotat cu centrală termica în condensație Vaillant ecoTEC intro Um VMW 24/28 AS/1-1, care va deservi atât consumul de apă caldă menajeră cât și încălzirea.
 • Încălzirea camerelor se realizează prin radiatoare de otel și este dimensionată pe încăperi pentru a asigura temperatura conform normelor în vigoare
 • Spațiile comune vor fi încălzite cu radiatoare electrice

Instalatia de gaze naturale:

 1. Apartamentele sunt racordate la sistemul national de gaze naturale cu contorizare independenta
 2. Centrala termica este alimentata cu gaze naturale pentru asigurarea caldurii si apei calde menajere
 3. Plita si Cuptorul sunt prevazute a fi alimentate cu gaze naturale
 4. Contorul de gaze aferent apartamentului este poziționat pe holul de etaj, în nișa tehnică special amenajată

Instalatii Sanitare

Fiecare clădire este racordată la sistemul de apă curentă al orașului gestionat de Apa Nova București si în plus este suplimentat cu un grup de pompare hidrofor dedicat pentru a asigura debitul și presiunea corespunzătoare în apartamente. Aceste camere cu hidrofoare sunt amplasate în demisol, în spațiile special amenajate.

Conductele de canalizare interioare și coloanele sunt din PP cu mufă și garnituri din cauciuc iar robineții de trecere sunt cu sferă. Conductele coloanelor sunt poziționate în nișa de instalații realizată din gips - carton.

Contorul de apă rece de tip pasant este poziționat pe holul de etaj, în nișa tehnica special amenajată.

Racordul pentru mașina de spălat rufe (apă rece și scurgere) este lăsat aparent în dreptul locului prevăzut de proiect prin planul de mobilare studiat și sunt prevăzute de asemenea racorduri similare și pentru mașinile de spălat vase, în locuri sugerate ca amplasament prin planul de arhitectură.

Instalatii Electrice

Instalația electrica este din coductori de cupru în tub, îngropat în tencuială. S-a prevazut instalație generală de punere la pământ.

Alimentarea tabloului electric de distributie de la FDCP se va face cu conductor cupru CYYF 3 x 4 mmp(apartament tip studio) sau CYYF 3 x 6 mmp (apartament 2 și 3 camere), curent sarcina maxim 26-42A (apartament tip studio) sau curent sarcina maxim 34-54A (apartament 2 și 3 camere).

Instalația electrică este monofazică (220 V), cu disjunctoare de 16A (apartament tip studio și 2 camere) sau disjunctoare de 20 A (apartament 3 camere) în FDCP, conform fișă de soluție mai sus menționată

Tabloul de distribuție din apartament este echipat cu disjunctor diferential P+N la intrare de 16A (apartament tip studio și 2 camere) sau disjunctoare de 20 A (apartament 3 camere), Idn 30mA la intrare, corelat cu disjunctorul din FDCP și disjunctoare (P+N) pentru fiecare circuit. Sunt prevăzute circuite separate în tabloul de siguranțe pentru consumatorii mari – frigidere, mașini de spălat și aparatură de aer condiționat .

Proiectarea și execuția rețelei electrice de joasă tensiune s-a făcut cu respectarea NP - I 7 – 2011; P-118/3 – 2015; NP-061-02; NP-062-02; NP24 - 97; NP127; NTE007/008 – 2000; C 56C300; PE 116; STAS 3184; STAS 6865; STAS 11160/2; STAS 11360/1; RE-IP 30/2004; STAS 234-2008; SR EN 60947/2 ; STAS 2612; STAS 6646/1; STAS 6646/3; STAS 9436/1; P 118-99; PE 155-1999 Ordin MI 775/98; NSPM/65-2001; Legea 10/95; NSPM/65-2001.

Conform fișă de soluție nr. 04501692/25.10.2019 emisă de E-Distribuție Muntenia S.A., contorul pentru măsurarea energiei electrice aferent apartamentului este poziționat în FDCP, în zona specială de la parterul imobilului unde sunt grupate toate contoarele apartamentelor din tronson.

La intrarea în apartament este prevăzut tabloul de siguranțe electrice și separat tabloul de conexiune internet prin fibră optica, de la care pleacă ramificații cablate prin pereți cu cablul de date în fiecare încapere, la prizele aflate și comune cu circuitele.

Aparatele electrice si Prizele

Aparatele electrice (prize, întrerupatoare) sunt tip Gewiss.

Prizele sunt montate îngropat în elementele de construcție sau aparent pe pereți. Din tabloul de uz comun se alimentează și prizele destinate demisolului și cele destinate parterului (administrație, echipamente curenți slabi, etc.).

Prizele din camere au fost prevăzute la pozițiile considerate optime în funcție de un studiu de mobilare efectuat de firme specializate, astfel există prize grupate pentru blatul de lucru din bucătării, pentru locul de lucru prevăzut în camere de tip birou sau în livinguri.

Au fost proiectate locuri de amplasare a lămpilor centrale la plafon în camerele de locuit și în living-uri circuite pentru aplice de perete.

Peretele unde sunt proiectate echipamentele de bucătarie – frigider, chiuvetă, mașină de gatit este placat cu placă de gipscarton dur pe schelet metalic, astfel încât aceste echipamente să poată fi aranjate sau mutate după dorința locatarului, constructorul prevăzând și lăsând libere racordările necesare, apa - canalizare, prize etc.

Spatii Comune

Imobilul este dotat cu ascensor Kone sau similar, pentru 6 persoane. Lifturile sunt de ultimă generație tehnologică, cu economizoare de consum Clasa A, sistem de gestiune a vitezei, sistem de alertă prin SMS la furnizor și firma de mentenanță, automatizare control deplasare corelat cu centrala de detecție incendiu sau hazard, finisaje deosebite și afisaje digitale.

Scara de acces la etaje a fost executată din monolit, concomitent cu structura, din beton armat C 30/37.

Demisolul  este prevăzut cu încăperi calculate structural astfel încât să îndeplinească cerințele ISU, cu hidrofoare și stații pompe apă potabilă / menajeră / pluvială / incendii. Aceste încăperi tehnice în subsoluri sunt prevăzute cu sifoane de pardoseală și / sau baze de colectare ape acumulate accidental.

Utilitati

Utilitatile vor fi asigurate astfel:

 • Drum și acostament în soluție definitivă (porțiunea de drum care asigură legătura cu drumurile publice)
 • Alimentare cu apă racordată la rețeaua municipiului București
 • Alimentare cu gaze naturale
 • Alimentare cu energie electrică - 220V monofazic.
 • Canalizarea menajeră interioară racordata la rețeaua de canalizare a municipiului Bucuresti
 • Racordarea la reteaua de fibra optica NetCity.

Scurgerile de ape pluviale de pe terase sunt colectate și dirijate spre coloanele colectoare interioare, realizate din PP110 (polipropilenă) și care cumulează apele în subsol, de unde sunt mai întâi reținute în bazine de retenție ape pluviale amplasate în afara incintei construite a clădirilor și apoi deversate prin repompare în rețeaua urbană.